Rekenkameronderzoeken en (beleids)evaluaties

Lexnova voert in opdracht van gemeentelijke rekenkamercommissies regelmatig rekenkameronderzoek uit. Daarbij profiteren we van onze ruime gemeentelijke ervaring (onze onderzoekers zijn bij gemeenten werkzaam geweest) en de kennis die we dankzij ons advieswerk hebben van gemeentelijke organisaties: van het sociale domein tot ruimtelijke ordening. Behalve met advisering houden we ons bezig met marktonderzoek, wat ons ook een voor de hand liggende partner maakt voor rekenkameronderzoek waarin een peiling onder een doelgroep is voorzien. Naast rekenkameronderzoek voeren we (beleids)evaluaties uit voor gemeenten, provincies en waterschappen.
 
Een greep uit onze rekenkameronderzoek en evaluaties van de afgelopen tijd:
- Evaluatie van ruimtelijke (herinrichtings)projecten
- Evaluatie subsidiebeleid provincie Groningen
- Evaluatie programmabegroting
- Evaluatie fusieproces deel gemeentelijke organisatie (gemeente De Marne, Winsum en Bedum)
- Vergunningverlening, toezicht en handhaving (o.a. gemeente Edam-Volendam)
- Deregulering en verbetering van dienstverlening
- Personele ontwikkeling in relatie tot bezuinigingen (o.a. gemeente De Wolden en De Marne)
- Evaluatie van beleidsafdelingen (o.a. gemeente Groningen)
 
Rekenkameronderzoek waterschappen
Regelmatig adviseren we waterschappen. Door de combinatie van onze ervaring met rekenkameronderzoek bij gemeenten en onze kennis van het beleidsterrein en de werkwijze van waterschappen, zijn wij uitstekend in staat om onderzoek uit te voeren voor waterschappen met een rekenkamerfunctie. Wanneer veel technische expertise vereist is werken we hierin samen met een ingenieursbureau.
Meer weten?
 
Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Adviseurs, onderzoekers en managers van Lexnova: betrokken, creatief en professioneel. Samen met u maken wij het verschil!