Informatiemanagement decentralisaties

Als gevolg van de decentralisaties gaan gemeenten over vele informatiestromen beschikken. Koppeling en analyse van deze data en informatie kan tot verrassende nieuwe inzichten leiden en is zeer bruikbaar om tot goed beleid en een goede aanpak te komen voor de diverse doelgroepen. Koppeling van gegevens en het toevoegen van een geo-component kan bijvoorbeeld leiden tot inzicht in diverse vervoerstromen. Dit kan weer leiden tot goedkopere en gecombineerde vervoersarangementen.

Door diverse informatie op een kaart te visualiseren ontstaat op adres-, straat- en wijkniveau inzicht in bijvoorbeeld het gebruik van specialistische jeugdhulp, huiswerkbegeleiding, schuldsanering, woningaanpassingen, etc. En wellicht blijken er concentraties van gebruik die beleidsmatig (nog) niet in het vizier waren.

Ook verschillende doelgroepenonderzoeken kunnen worden uitgevoerd door middel van koppeling van informatiestromen en analyse. Daardoor kunnen antwoorden op de volgende vragen worden gegeven:

- Wat zijn nieuwe potentiële doelgroep na de decentralisaties?
- Hoe ziet deze doelgroep eruit? Wat zijn de belangrijkste achtergrondkenmerken?
- Welke aanspraken maakt deze nieuwe klantgroep op de voorzieningen?
- Hoeveel overlap zit er tussen de nieuwe klantgroep en bestaande klanten?

Lexnova werkt op dit terrein samen met IT-specialisten die kunnen zorgen voor verrassend datamanagement aangaande de decentralisaties.

Meer weten?
Neem voor meer informatie vrijblijvend contract op met Koop Boer, projectleider en senior onderzoekers, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 050-313 11 33.Adviseurs, onderzoekers en managers van Lexnova: betrokken, creatief en professioneel. Samen met u maken wij het verschil!