Marktpotentieel van opleidingen

In het HBO is sprake van een toenemend en wisselend aanbod van Masteropleidingen, Bachelors en Associate Degrees. Optimale afstemming tussen opleidingsaanbod en vraag vanuit de markt wordt maatschappelijk gezien steeds relevanter: opleidingen zonder voldoende arbeidsmarktperspectief hebben nauwelijks bestaansrecht. Lexnova is specialist in onderwijsland en brengt de werkelijke opleidingsbehoeften voor u in kaart.

Om te bepalen of er in de markt genoeg potentie aanwezig is voor een dergelijke master, verricht Lexnova marktonderzoek naar de kansrijkheid ervan. Het gaat daarbij om het verkrijgen van input voor de macrodoelmatigheidstoets, waarbij het accent ligt op een instroomonderzoek onder potentiƫle studenten en een arbeidsmarktonder-zoek in het werkveld.

dubbelcheck

Macrodoelmatigheidstoets
Een opleiding is op langere termijn pas levensvatbaar als aan zowel de instroomkant (potentiĆ«le studenten) als aan de uitstroomkant (arbeidsmarkt) een duidelijke vraag naar de opleiding bestaat. Wij laten ons bij de methodiek en uitvoering van dit type onderzoek leiden door de Minister van OCW opgestelde 'Beleidsregel doelmatigheid hoger onderwijs 2014' (kortweg: De Beleidsregel). Deze Beleidsregel is richtinggevend voor het onderzoek en de onderzoeksresultaten kunnen op directe wijze als input worden gebruikt bij onderdelen van de aanvraag van de macrodoelmatigheidstoets.

Meer weten?
Download onze brochure voor meer informatie of neem vrijblijvend contact op met Koop Boer, projectleider onderzoek bij Lexnova, op 050 313 11 33 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Onderzoek naar marktpotentieel preview


Adviseurs, onderzoekers en managers van Lexnova: betrokken, creatief en professioneel. Samen met u maken wij het verschil!